Úvodná stránka
SLOVAKENGLISH

Informácia pre spotrebiteľa ohľadom zistenia mikróbov rodu salmonella v mrazených kuracích prsiach

aktualizované dňa 8. novembra 2010
Bezpečnosť potravín
Každý spotrebiteľ, ktorý sa zaujíma o bezpečnosť potravín môže svoje otázky, postrehy, informácie zatelefonovať v pracovnej dobe od 7.30 do 15.30 a po pracovnej dobe a v dňoch pracovného voľna nahlásiť na záznamník telefonickej linky pre spotrebiteľov:

02/602 57 444



Označovanie potravín a ďalšie otázky o potravinách
Najčastejšie kladené otázky a odpovede k označovaniu potravín a k potravínám všeobecne zobrazíte klinutím na:


Charitatívne organizácie
Zoznam zaregistrovaných charitatívnych organizácií pre nakladanie s potravinami po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti podľa § 6 ods.7 zákona č.152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov

 Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky upozorňuje spotrebiteľov na mäsový hydinový prípravok balený v PE vreckách bez potlače s nalepenou etiketou:

Kuracie prsia šťavnaté mrazené, prípravok z hydinového mäsa, hlbokozmrazené, vákuovo balené.
Dátum výroby: 09.09.2010,
Spotrebujte do: 09.03.2012,
Šarža: 09092010
Pôvod: Poľsko
Číslo výrobcu: PL 02080302 WE

Mikrobiologickým vyšetrením bolo zistené, že vzorka nie je v súlade s nariadením komisie (ES) č. 2073/2005 v znení neskorších predpisov – pre nález mikróbov rodu salmonella.
Spotrebitelia, ktorý majú tento výrobok zakúpený, môžu ho reklamovať u predajcu.